Nieuws

Een reisje naar Oekraïne (verhuisverhaal)

Vijf jaar geleden verhuisden wij een predikant naar Kiev, Ukraine. Eind januari/ begin februari jl ben ik met internationaal chauffeur Gert op pad geweest om de inboedel van dominee en mevrouw terug te verhuizen. Het was weer een zeer bijzondere ervaring!

Goede voorbereiding voor de verhuizing

In 2,5 dag zijn wij van Nederland naar Kiev gereisd, zaterdag de inboedel ingepakt en meubilair gedemonteerd, zondag vrij en naar de kerk, maandagmorgen inboedel ingeladen met hulp van onze agent/verhuizer in Kiev en toen naar de douane. Vooraf hadden wij dominee gevraagd: alle boeken van voor 1940: apart verpakken en op aparte lijsten zetten met titels/uitgever/jaartal: vertaald in het Russisch.

Controle van de boeken door de douane

Maandagmiddag wilde de douane, dat deze boeken en lijsten werden gecontroleerd door het Ministerie van Cultuur, dus wij met 16 boekendozen naar een oud pandje in de binnenstad, via liftje/1943(!) naar de zolder, waar een bibliothecaresse, alle boeken naploos en controleerde. Om 17 uur: klaar, Cultuur had toestemming gegeven, maar douane was al naar huis, dus dinsdagmorgen terugkomen. Dinsdagmorgen blijkt: nu moet er nog een exportvergunning komen voor die boeken en de vertegenwoordiger van onze agent, een ex leger-majoor, haastte zich naar het ministerie.

Intussen stonden wij bij de douane, waar een vrouwelijke beambte ons gebood om de hele inboedel uit de verhuiswagen te laden in de douane-loods, waarna zij, samen met dame van Cultuur alle dozen opende, alle inhoud controleerde op contrabande, meubels beklopte op verborgen holten en zowaar een oude houten naaikist (uit het jaar 0) en een koperen pot (geschenk indertijd van dominee aan zijn verloofde) werden gevonden, die natuurlijk het land niet mochten verlaten: antiek !

Ongeluk tijdens de terugrijs, spullen netjes afgeleverd

Pas op woensdagmiddag was alles gecontroleerd en konden wij vertrekken in sneeuw en ijs, – 10 Cº. Vrijdagmorgen reden wij in Polen, werden aangereden door een tegenligger en hadden wij een dag oponthoud, totdat wij zaterdagmiddag met een kraanwagen uit Nederland werden weggesleept, aankomst in Ede op maandagmiddag. De inboedel leverden wij af dinsdagmorgen en dominee en mevrouw waren erg blij, dat wij redelijk ongedeerd waren aangekomen.

Meer informatie over internationale verhuizingen?

Gaat u ook verhuizen, nationaal of internationaal, neem dan contact met ons op: wij hebben er ruime ervaring mee !

Donatie van Blauw Geel’55 aan voetbalclub in Oekraïne

In de Ukraine is voetbal alleen weggelegd voor de rijken. Sport en beweging is belangrijk voor de gezondheid van ieder mens en daarom werken wij graag mee om daar verandering in aan te brengen. Lees hier hoe wij onze bijdrage leveren en zo het spelen van een potje voetbal ook bereikbaar wordt voor minder bedeelden in dit land.
Lees verder…

Vroeger was alles….

Zo nu en dan duiken er foto’s op uit een ver verleden. Foto’s die het tijdsbeeld weergeven van weleer en nostalgische gevoelens naar boven brengen, je kent dat wel…”vroeger was alles….” Zo ook een paar weken geleden, drs. Hans Frankenmolen stuurde mij een e-mail en verblijde mij met een aantal mooie foto’s van Sander Waaijenberg, oud directeur Waaijenberg Verhuizers.
Lees verder…

Skeleton fandag 2016

Op zaterdag 25 juni 2016 werden wij, als sponsor van Kimberley Bos, warm verwelkomd tijdens de skeleton fandag. Deze fandag werd georganiseerd op het bouwinfrapark te Harderwijk en mochten wij deelnemen aan een middag die in het teken stond van sport, gezelligheid en uitdaging. Lees verder…

Verhuizer actief in twee gemeenten voor de Verhuisfamilie

Mondial Waaijenberg Verhuizers, de vriendelijke verhuizer uit Ede heeft op vrijdag 20 mei 2016 belangeloos, een complete verhuizing uitgevoerd voor de Stichting De Verhuisfamilie. De aanvraag voor deze verhuizing werd bij De Verhuisfamilie ingediend door Veens uit Veenendaal.

20160520 Veenendaal-Arnhem Waaijenberg

De doelstelling die De Verhuisfamilie nastreeft, het ondersteunen van een verhuizing met alle werkzaamheden die hier bij komen kijken, is soms best lastig om voor elkaar te krijgen. Tijdens de verhuisdag is ondersteuning wenselijk op zowel het oude adres als het nieuwe adres, en bij deze verhuizing betrof dit adressen in twee woonplaatsen. Dit betekende dat in beide woonplaatsen vrijwilligers actief dienden te zijn om de gewenste hulp te kunnen bieden.

Door goede samenwerking van Veens, Projectbegeleider Femke Muit Present Veenendaal, Projectbegeleider Michel Petri van Present Arnhem, en De Verhuisfamilie is het ook deze keer weer gelukt om de doelstelling van de Stichting te behalen. Mondial Waaijenberg Verhuizers bood professionele ondersteuning met een wagen en mankracht en Stichting Present heeft het mogelijk gemaakt dat vrijwilligers ‘warme’ ondersteuning boden bij alle verdere voorkomende werkzaamheden.

De cliënt heeft laten weten dat ze ‘er helemaal vol van was, en haar dankbaarheid niet onder woorden kon brengen’. Deze reactie is waarom De Verhuisfamilie in het leven is geroepen, namelijk het ondersteunen van cliënten die een helpende hand echt nodig hebben.

De Verhuisfamilie zorgt samen met alle betrokken partijen, iedere keer weer voor mooie resultaten voor de eenzame en minvermogende burger in onze samenleving die op het punt staat te verhuizen. Sheila Kloppert, kwartiermaker van Stichting De Verhuisfamilie is trots dat door de goede samenwerking en de welwillendheid van alle partijen deze professionele verhuizing succesvol is verlopen.